خامه گیر چیست و چگونه خامه ارگانیک تولید می کند؟

خامه گیر

خامه گیر چیست و چگونه خامه ارگانیک تولید می کند؟

این روزها افراد زیادی خامه ارگانیک و طبیعی را به خامه های پاستوریزه موجود در فروشگاه ها ترجیح می دهند. اگر به دنبال درآمد زایی با استفاده از تولید خامه های طبیعی و با کیفیت هستید، یا می خواهید از سلامت خامه مصرفی خود مطمئن شوید، خواندن کامل این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم. در این مقاله ساختار و نحوه عملکرد، انواع و مزایای دستگاه چرن خامه، مراحل و نحوه خامه گیری از شیر پر چرب، با استفاده از چرخ شیر برقی و دستی را مورد بررسی قرار می دهیم. با استفاده از دستگاه خامه گیر برقی می توانید چربی شیر را تا بیشترین حد ممکن استخراج کنید. این دستگاه انواع متفاوتی داشته و موارد استفاده از آن نیز گوناگون می باشد. پس با ما همراه باشید تا به شرح کامل دستگاه و روش های خامه گیری بپردازیم. 

خامه گیر چیست ؟

خامه گیر یا چرن خامه دستگاهی است که با بهره گیری از نیروی گریز از مرکز، چربی موجود در شیر را به صورت کامل می گیرد. این دستگاه در ظرفیت و ابعاد متفاوت تولید شده و برای ایجاد نیروی گریز از مرکز، از انرژی الکتریکی و الکتروموتور پر قدرت یا نیروی مکانیکی استفاده می کند. چرن خامه از تعدادی کاسه تشکیل شده و در سطح این کاسه ها سوراخ های جداکننده ای قرار داده شده است. این کاسه روی یک محور عمودی به صورت کاملا فشرده قرار گرفته است. بدنه دستگاه با استفاده از فلز استیل به تولید رسیده و در برابر رطوبت و هوا کاملا مقاوم می باشد.

بدین ترتیب چربی موجود در شیر به ذرات ریزتری تبدیل شده و با تجمع این ذرات در کنار هم، خامه ارگانیک و طبیعی تولید می شود. خامه گیر های تولیدی گروه صنعتی آلپ بصورت برقی بوده و کارکرد آنها کاملا اتوماتیک می باشد. لذا نیازی به نیروی انسانی برای نظارت مداوم به عملکرد دستگاه ندارد. خامه گیر آلپ قابلیت استفاده بصورت خانگی ، صنعتی  و … می باشد. همچنین امکان کسب درآمد برای شما را فراهم می کند هر چقدر میزان چربی شیر بالا باشد، میزان خامه نیز بیشتر می شود.

 

اصول کار دستگاه خامه گیر برقی

امروزه برای سرعت بخشیدن به فرآیند خامه گیری، از دستگاه های چرن خامه استفاده می شود. این محصول به کمک نیروی گریز از مرکز، چربی را از شیر جدا می کند. هدف از خامه گیری، تفکیک بیشترین مقدار چربی از شیر به عنوان خامه و کمترین مقدار آن به عنوان شیر کم چرب است. عملکرد سپراتور خامه آلپ کاملا اتوماتیک بوده و نیازی به فردی برای نظارت دائم به خامه گیری وجود ندارد. نحوه کار خامه گیر به این صورت می باشد که شیر از بین ردیف سوراخ های تقسیم کننده عمودی عبور کرده و تحت تأثیر نیروی گریز از مرکز، دو فاز جامد و مایع شیر از هم جدا می شوند. 

خامه به علت چگالی کمتر به سمت مرکز سپراتور هدایت شده و در نهایت از مجرای تعبیه شده برای خروج خامه در بخش بالایی سپراتور، خارج می شود. شیر کم چرب نیز از مجرای جداگانه ای تخلیه می گردد. بدین ترتیب دو فرآورده لبنی به صورت همزمان بدست آمده و سود زیادی را می توانید از این طریق کسب نمایید. در پایان کار می توانید مواد نگهدارنده یا انواع طعم دهنده را به خامه تولید شده بیفزایید. پس از اتمام کار دستگاه می توانید تمامی قطعات تشکیل دهنده (به غیر از بخش موتور) را از دستگاه جدا نموده و شستشو دهید تا برای دفعات استفاده بعدی نیز آماده باشد.

 

خامه گیر

استفاده از این دستگاه چه مزایایی دارد؟

یکی از مهمترین مزایای دستگاه های خامه گیر این می باشد که امکان تفکیک چربی شیر و ناخالصی های جامد  موجود در آن را به صورت همزمان دارد. در این راستا ناخالصی های جامد مثل: کاه، مو، سلول های پستانی و لکوسیت ها، به علت چگالی بالا به سمت بیرونی صفحات متمایل شده و در محفظه رسوبات جمع آوری می گردند. بدین ترتیب بدون نیاز به جداسازی ناخالصی های جامد در مرحله ای جداگانه، در زمان و هزینه ها صرفه جویی می شود.

مقدار سلول های چربی باقیمانده در شیر، معیاری برای سنجش کارایی دستگاه خامه گیر است. همچنین مسیر خروج خامه و شیر چربی گیری شده را می توان با تنظیم دریچه های خروجی، در مسیر های مربوطه تنظیم کرد. همچنین دستگاه خامه گیر برقی مجهز به پیچی برای تنظیم مقدار چربی شیر و خامه تولید شده می باشد. با استفاده از این پیچ و بر اساس درخواست مصرف کنندگان، می توان خامه هایی با درصد چربی مختلف تولید کرد.

مشخصات دستگاه خامه گیر آلپ

  • راندمان بالای ۹۵%
  • بهینه در مصرف انرژی
  • تولید شده در ظرفیت های متفاوت
  • ساخته شده از فلز استیل ۳۱۶ یا ۳۰۴
  • امکان تولید خامه با درصد چربی متفاوت
  • مجهز به پیچ تنظیم کننده درصد چربی خامه
  • به همراه گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش
  • بهره گیری از شیشه نشکن در برخی ظرفیت ها
  • مجهز به زمان سنج برای تنظیم مدت کارکرد دستگاه

انواع دستگاه های خامه گیر

دستگاه های چرن خامه در دو مدل برقی و مکانیکی (دستی) تولید می شوند. خامه گیر برقی کارکردی خیلی ساده و اتوماتیک داشته و با استفاده از برق خانگی، چربی مورد نظر را از شیر می گیرد. مدل های مکانیکی (دستی)، فرد با گرداندن اهرم تعبیه شده در دستگاه، عملیات خامه گیری را انجام می دهد. در نتیجه خامه گیری با استفاده از این دستگاه قدری سخت تر از مدل برقی می باشد. عموما از این خامه گیر، در محیط هایی که به برق دسترسی ندارند استفاده می شود. خامه گیر کارگاهی، خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی، انواع دستگاه های تولید شده توسط این گروه صنعتی می باشد.

چرخ شیر

 

ویژگی های خامه تولید شده توسط این دستگاه

خامه تولیدی توسط خامه گیرهای آلپ کاملا ارگانیک بوده و هیچ نوع افزودنی در آن وجود دارد. مصرف اینگونه خامه برای سلامتی بسیار مفید بوده و به همین دلیل، جدا از تعریف و کاربرد خامه گیر به چند نکته در رابطه با فواید خامه نیز می پردازیم:

خامه یکی از انواع فرآورده های لبنیاتی می باشد که از شیر پرچرب بدست می آید. از آنجایی که شیر حاوی بسیاری از ویتامین ها و پروتئین های مفید زیادی بوده و خامه نیز از شیر تولید می شود؛ لذا خامه نیز خواص برابری همچون شیر دارد. خامه از موادی مانند ویتامین، پروتئین، کلسیم، منیزیم و … تشکیل شده است. بدین ترتیب نیاز روزانه شما به ویتامین و مواد معدنی را تا حدودی تامین می کند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم حتما از خامه ارگانیک و طبیعی استفاده کنید. چرا که خامه های پاستوریزه، دارای مواد نگه دارنده، بسیاری از افزودنی های مجاز و غیر مجاز و رنگ مصنوعی بوده و سلامتی شما را تهدید می کنند.

ماهیت ساختاری دستگاه چرن خامه

خامه گیرهای مختلف عملکرد یکسانی داشته و فقط در ظرفیت، مدل، اندازه و … متفاوت می باشند. جنس بدنه آنها از استیل بوده و بعد از تهیه و استفاده از دستگاه باید شسته و تمیز شوند. لذا در تماس با آب و رطوبت کاملا مقاوم بوده و زنگ نمی زند. اما در بعضی از مدل های تولیدی آلپ محفظه و مخزن شیر از جنس شیشه نشکن استفاده شده است. این شیشه در مقابل ضربه مقاومت بالایی داشته و به هیچ عنوان نمی شکند. این بخش را می توانید پس از استفاده از دستگاه جدا کرده و با آب و مواد شوینده تمیز نموده و پس از خشک شدن به دستگاه خامه گیر متصل کنید. 

 

پس از خرید خامه گیر به این نکات حتما توجه کنید!

  1. برای راه اندازی دستگاه حتما از دفترچه راهنمای موجود در بسته استفاده کنید.
  2. دستگاه خامه گیر دارای دو خروجی مجزا برای خامه و شیر کم چرب می باشد. 
  3. شیر پر چرب را در محفظه ای که در بالای خامه گیر قرار دارد ریخته و کلید روشن را بزنید.
  4. با روشن شدن موتور، شیر به گردش در آمده و دستگاه عملیات تفکیک چربی را به صورت خودکار انجام می دهد.
  5. پس از اتمام کر دستگاه، منتظر بمانید تا شیر داخل محفظه به صورت کاملا تخلیه شود.
  6. سپس چرن خامه را خاموش کرده و دستگاه را باز کنید.
  7. بعد از جداسازی قطعات، دستگاه را حتما شستشو دهید.

نکته: حتما به یاد داشته باشید دستگاه را قبل از جداسازی و شستشو از برق بکشید. چون امکان برق گرفتگی در این مواقع بسیار بالاست.

:: برای آشنایی بیشتر با طرز کار خامه گیر برقی آلپ، ویدئو زیر را مشاهده کنید :: 

Visits: 114

نظر خود را بنویسید

واحد فروش