آب و هوای مناسب برای کشت توت فرنگی
آب و هوای مناسب برای کشت توت فرنگی هوای نسبتا گرم و ملایم است اگر چه که توت فرنگی در آب وهوای نسبتا سرد سال نیز کاشته میشود اما بازدهی مناسب آن در آب وهوای گرم و ملایم و به دور از وجود باد اتفاق خواهد افتاد.
توت فرنگی از جمله میوه هایی است که به عنوان منبع خوبی از وتامین ث و عناصر معدنی محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد در این مقاله قصد داریم در مورد آب و هوای مناسب برای کشت توت فرنگی، مکان مناسب کشت ، نور و سایر عوامل و عناصر موثر در برداشت محصولی با کیفیت صحبت کنیم.
خاک مناسب برای رشد بوته های توت فرنگی
خاک مناسب برای رشد توت فرنگی خاک سبک و شنی و با پی هاش حدود ۵.۵ تا ۶.۵ است. خاک این محصول باید دارای مواد غذایی فراوان و زهکشی مناسب باشد همینطور میزان آهک موجود در خاک نباید بیش از حد مجاز باشد در غیر این صورت برگهای بوته ی این میوه زرد خواهد شد.
زمان کاشت توت فرنگی
توت فرنگی در اواخر فصل پاییز تا اوایل فصل بهار در حالت نیمه خواب قرار دارد و برای جابه جایی آن قبل از بیدار شدن از خواب میتوان اقدام کرد و در محل دیگری کاشت بنابراین این میوه را میتوان در فصل پاییز و بهار کاشت. اگر محصول در فصل پاییز کشت شود زمان محصول دهی آن بهار سال آینده خواهد بود و اگر در فصل بهار و قبل از بیدار شدن از خواب کشت شود گل هایی که چند هفته بعد از کاشت روی بوته ظاهر میشود بهتر است چیده شوند تا قدرت گیاه بیشتر شود، این بوته ها در بهار سال بعد داده ودر تابستان میتوان از آنها برداشت کرد.
نور مناسب برای کاشت توت فرنگی
میزان نور مورد نیاز برای توت فرنگی به طور روزانه حداقل ۶ تا ۸ ساعت است. توت فرنگی برای محصول دهی مناسب نیاز به نور کافی دارد. نور خورشید در بهتر شدن مزه میوه تاثیرگذار خواهد بود
دمای مناسب کاشت توت فرنگی
هوای مرطوب بسیار زیاد برای رشد توت فرنگی به هیچ عنوان مناسب نخواهد بود زیرا احتمال ایجاد بیماری های قارچی در توت فرنگی را افزایش میدهد رطوبت موجود در هوا باید به طور مرتب تهویه شود. دمای مناسب برای کاشت توت فرنگی ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است. گیاه توت فرنگی تا حدودی در مقابل سرما نیز مقاوم است و برای اینکه گیاه بتواند سرمای بیشتری را تحمل کند باید روی آن پوشانده شود.
آبیاری توت فرنگی
به دلیل کم عمق بودن ریشه های توت فرنگی این گیاه برای رشد ومحصول دهی حداکثری نیاز به آب فراوان دارد و برای تامین رطوبت آن در نمام مراحل رشد و حتی پس از برداشت باید تلاش نمود، بهترین سیستم آبیاری توت فرنگی استفاده از سیستم قطره ای است. مدت زمان آبیاری گیاه با توجه به شرایط آب و هوایی و فصل کشت و برداشت گیاه متفاوت است. میانگین آبیاری محصول بین ۲ تا ۷ روز است.
آموزش نحوه کاشت توت فرنگی در گلدان
در صورتی که میخواهید توت فرنگی را در گلدان بکارید توصیه ما استفاده از گلدانهای مخصوص موجود در بازار است این گلدانها به دلیل داشتن منافذ زیادی در انتهای آن برای خروج آب اضافی گلدان و زهکشی مناسب است و همچنین این گلدانها دارای قطر مناسب برای ریشه ی توت فرنگی هستند و فضای کافی برای گسترش آن را دارند.حدود دو سوم گلدان را خاک کنید و پیش از کاشت گیاه برای حفظ بهتر ریشه ها خاک را آبیاری کنید، به طور تدریجی به گیاه آب دهید تا زمانی که آب از حفره های انتهای گلدان شروع به تخلیه کند سپس به ارتفاع ۵ سانتی متر در گلدان حفره هایی ایجاد کنید در مرحله آخر نشاء ها را به آرامی به حفره های کنده شده منتقل کنید گلدان را پس از کاشت نشاء با خاک پر نموده و به آرامی فشار دهید و در نهایت گلدان را در جایی که نور و گرمای مناسبی دارد قرار دهید.
نحوه کاشت توت فرنگی در فضای باز مزرعه و گلخانه
ابتدا بهتر است چند ماه قبل از کاشت گیاه از حاصل خیزی و کیفیت زمین توسط آزمایش آن اطمینان حاصل کنید همچنین در موقع کاشت توت فرنگی خاک بابد کمی مرطوب باشد و بلافاصله بعد از عملیات کاشت زمین را آبیاری کرد عمق کاشت نشاء توت فرنگی باید متعادل باشد نه خیلی کم عمق و نه خیلی عمیق همچنین زمان برداشت توت فرنگی به آب وهوای محیط، میزان گرما و نور موجود بستگی دارد.
پیشنهاد: اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که برای کشت محصولات خود از محیط گلخانه استفاده میکنید جتر هیتر برقی آلپ صنعت از گزینه های مناسب جهت گرمایش محیط گلخانه شما در فصول سرد سال خواهد بود.
هرس توت فرنگی
در توت فرنگی به جای هرس کردن محصول، بوته های کم محصول هنگام باردهی کنده و دور انداخته میشود و به جای آن بوته ی تازه ای کاشته میشود
نکاتی درباره ی مراحل داشت توت فرنگی:
پس از کاشت توت فرنگی ساقه های رونده ی آن رادر فصل رشد کوتاه کنید، وجود ساقه های رونده باعث میشود بوته ی اصلی آن نازک و ظریف باقی مانده و میوه دهی آن کاهش یابد.
هفته ای یک تا دوبار آبیاری محصول و کنترل علف های هرز در رشد هرچه بهتر آن موثر است.
اگر توت فرنگی در محیط آزاد کاشته شده میتوان برای جلوگیری ار هجوم پرندگان روی محصول را با پلاستیک پوشاند.
قبل ار کاشت توت فرنگی باید خاک را زیرو رو کرد.
پوشاندن سطح خاک با کاه و خاک اره در زمان کاشت توت فرنگی رطوبت موجود در خاک را حفظ میکند و باعث میشود میوه ها با سطح خاک تماس نداشته باشند.
حفظ کیفیت و تازگی توت فرنگی
دمای محیط، نور مناسب و مکان مناسب در کشت توت فرنگی مهم ترین عامل در کیفیت توت فرنگی است.
مشخصات بوته مناسب
گیاهی که برای کاشت انتخاب میکنید باید دارای ریشه هایی قوی و سالم با رنگ روشن باشند.
دوره رشد توت فرنگی
- جاگذاری گیاه
- گلدهی
- رشد میوه
- رسیدگی
- نیاز آبی توت فرنگی
توت فرنگی مخصوصا در دوره رسیدن میوه، به آب فراوان احتیاج دارد، در غیر این صورت میوه ها کوچک باقی می مانند. در آبیاری توت فرنگی گلخانهای زمین باید به طور یکنواخت مرطوب شود.
نیاز غذایی توت فرنگی
در زمان کشت توت فرنگی باید به حاصلخیزی خاک، محتویات مواد عالی و وضعیت کشت های گذشته توجه نمود
در کشت توت فرنگی با توجه به نوع خاک باید از کود های دامی و شیمیایی استفاده کرد
گرد افشانی ناقص میتواند یکی از علل بدشکلی های توت فرنگی باشد.
آفات مهم توت فرنگی:
۱.حیوانی
تعدادی از عوامل تخریب توت فرنگی ها حیواناتی مانند کلاغ ها، موش کور، موش معمولی یا خانگی است.
۲.قارچی
مهم ترین قارچ مشکلساز برای گیاه توت فرنگی قارچ خاکستری است.
۳.ویروسی
ویروس ها از مواردی هستند که به برگ های گیاه حمله میکنند مانند بیماری موزائیک
نتیجه گیری:آب و هوای مناسب برای کشت توت فرنگی و باردهی مطلوب آن عمدتا نیازمند هوای گرم و ملایم است اما در صورت شناخت دقیق از این گیاه و نحوه ی نگهداری از آن در فصول سرد سال نیز میتوان بهترین نتیجه و باردهی را کسب کرد.
بازدیدها: ۶۹۷۶