راهنمای خرید خامه گیر

راهنمای خرید خامه گیر

راهنمای خرید خامه گیر

دستگاه خامه گیر (سپراتور) یکی از تجهیزات لبنیاتی است که عمل جدا سازی خامه از شیر و یا تبدیل شیر تازه به کم چرب را انجام میدهد و میزان جداسازی بستگی به نیاز دستگاه دارد. در این مقاله شما را با انواع دستگاه خامه گیر و نوع کاربرد آن آشنا خواهیم کرد.  همان طور که میدانید هر مولکول خامه سنگین تر از مولکول شیر است به همین دلیل با استفاده از نیروی گریز از مرکز، دستگاه بدون توقف و با سرعت چرخشی مناسب خامه موجود در شیر را جدا میکند. میزان خامه قابل استخراج بستگی به نوع شیر دارد که با توجه به سن و نوع تغذیه حیوان متغییر است. در گذشته برای خامه گیری از شیر، آن را جوشانده و در جایی  ثابت  و بدون حرکت قرار میدادند تا خامه به سطح آمده و عمل خامه گیری انجام شود در مواردی این کار چندین بار تکرار میشد تا خامه گیری به صورت کامل انجام شود و نیازمند زمان و تلاش بیشتری بود اما با طراحی دستگاه های خامه گیر این مشکل مرتفع شده و خامه گیری سریع تر، دقیق تر و در زمان کوتاه تری انجام میشود.

این نوع دستگاه ها مناسب برای تهیه محصولات لبنی ارگانیک بوده و برای افرادی که استفاده از محصولات طبیعی و سالم برایشان قابل اهمیت است انتخاب مناسبی است.

انواع دستگاه خامه گیر از نظر نوع عملکرد 

خامه گیر برقی

این نوع خامه گیر عمل خامه گیری را به صورت اتوماتیک و توسط موتور الکتریکی انجام میدهد. موتور تعبیه شده نیروی لازم برای چرخش پیاله ها را فراهم میکند و عمل خامه گیری انجام میشود. این نوع دستگاه ها با توجه به کاربرد آن با  برق شهری و یا برق صنعتی  کار میکنند. همچنین استفاده از موتورهای با کیفیت در این دستگاه ها بر روی طول عمر و عملکرد بدون لرزش دستگاه تاثیرگذار است.

خامه گیر دستی یا چرخ شیر

خامه گیر دستی

خامه گیر های دستی فاقد موتور برقی بوده و دارای یک دستگیره مخصوص هستند که با چرخاندن این دستگیره به طور مداوم نیروی لازم برای چرخیدن پیاله ها فراهم شده و عمل خامه گیری انجام میشود. این نوع دستگاه ها اغلب برای مناطقی که فاقد برق بوده مانند عشایر و برخی مناطق بسیار مناسب می باشد.

انواع دستگاه خامه گیر از نظر نوع کاربری

خانگی

این نوع خامه گیر ها برای مصارف کم مناسب می باشند. بدنه ی خامه گیر های خانگی از جنس استیل، شیشه و پلاستیکی طراحی می شوند. این دستگاه ها از نطر ساختاری و نوع خامه گیری  تفاوتی با خامه گیر های نیمه صنعتی ندارند. خامه گیر های خانگی دارای ظرافت و زیبایی بیشتری است.

نیمه صنعتی 

خامه گیرهای نیمه صنعتی به نسبت خامه گیرهای خانگی ظرفیت بالاتری دارند طراحی  بدنه این دستگاه ها برای جلوگیری از حرکت و تکان های حین خامه گیری بسیار سنگین و مستحکم  انجام شده، همچنین دارای موتور قدرتمند برای سرعت بیشتر دستگاه هستند.

صنعتی

دستگاه خامه گیر صنعتی

 این دستگاه ها برای استفاده در خط تولید مواد لبنی طراحی و تولید شده اند این نوع خامه گیرها  قابلیت کنترل دمای شیر را به صورت اتوماتیک دارند و عمل خامه گیری در آن ها به صورت تمام اتوماتیک است. این دستگاه ها امکان انتقال مستقیم به خط تولید را دارند، به این ترتیب که شیر پس از خامه گیری مستقیما وارد فاز تولید ماست و پنیر خواهد شد.

نکات مهم در عمل خامه گیری در دستگاه خامه گیر

مهم ترین نکته در انجام این کار درجه حرارت شیر هنگام  ریختن آن درون دستگاه است که قبل از شروع خامه گیری شیر پخته شده و بعد در مرحله ی  خنک شدن هنگامی که  درجه حرارت آن به حدود ۴۰ رسید، شیر آماده ی خامه گیری است. بنابراین برای اندازه گیری درجه حرارت شیر یک دماسنج نیاز خواهد بود.

نکته بعدی تنظیمات قسمت خروجی دستگاه خامه گیر است. در این قسمت دستگاه دارای یک پیچ تنظیم است که فشردگی صفحات سانتریفیوژ را هم کنترل میکند.

هر مقدار چربی شیر بالاتر باشد میزان چربی استخراجی نیز بیشتر است بنابراین استفاده از شیر پرچرب برای خامه گیری توصیه میشود.

اجزاء تشکیل دهنده ی خامه گیرهای خانگی و صنعتی

بدنه

 بدنه این دستگاه ها به چند بخش تقسیم میشود بدنه ی بیرونی خامه گیرها از جنس چدن، فلز و یا ABS  طراحی می شوند که ارتباطی با شیر و خامه ندارد. طراحی این قسمت طوری انجام شده که سنگینی دستگاه از لرزش حین عمل خامه گیری جلوگیری کند.   

مخزن خامه گیر

مخزن های دستگاه های خامه گیر اغلب از استیل، آلومینیوم، ABS  ، پلاستیک و یا شیشه ساخته میشود. در ساخت مخزن دستگاه های خامه گیر توجه به ضد زنگ بودن اهمیت داشته و قسمت داخلی آن که با شیرو خامه در ارتباط است از استیل ضد زنگ ساخته میشود.

خروجی شیر و خامه

خامه گیرها دارای دو خروجی مجزا برای شیر و خامه هستند که از جنس استیل طراحی میشوند. همچنین خروجی شیر با توجه به حجم آن و برای بالا بردن سرعت انتقال بزرگ تر در نظر گرفته میشود.

پیاله ی خامه گیر  

در داخل دستگاه تعدادی پیاله از جنس استیل ضد زنگ تعبیه شده که با عملکرد موتور و یا چرخاندن دستگیره مخصوص در نمونه های دستی، این پیاله با سرعت بالا به چرخش درآمده و خامه گیری صورت میگیرد.

نحوه ی عملکرد دستگاه خامه گیر

خامه گیرها دارای یک مخزن برای قرار دادن شیر هستند این مخزن دارای یک شیر باز و بست است که امکان جاری شدن شیر در داخل استوانه ی خامه گیری را فراهم میکند پس ازآن موتور دستگاه پیاله های داخل دستگاه را به صورت چرخشی به حرکت در آورده و دانه های چربی شیر که همان خامه هستند با تکنیک نیروی گریز از مرکز از شیر جدا شده و به وسیله و دو خروجی تعبیه شده در دستگاه خامه و شیر کم چرب تولید میشود.

ویژگی های محصولات آلپ صنعت

دارای موتور پر قدرت

آرام و بی صدا

کاسه شیر: استیل ضد زنگ

شیر ورودی و خروجی استیل ضد زنگ

توان و راندمان بالا

عملکرد کم صدا

امکان تنظیم میزان چربی دریافتی

دارای طراحی زیبا

امکان تنظیم خامه گیری

 در برخی از دستگاه های خامه گیر قابلیت تنظیم میزان چربی گیری از شیر وجود دارد برای ای کار یک چرخاننده در بیرون دستگاه قرار دارد که میزان چربی گیری را میتوان به وسیله ی آن مشخص کرد این چرخاننده فاصله ی بین پیاله ها را تنظیم کرده و شرایط را برای مشخص کردن میزان چربی آماده میکند.

میزان برق مصرفی 

دستگاه های خامه گیر خانگی و اکثر خامه گیر های نیمه صنعتی با برق ۲۲۰ ولت کار میکنند اما دستگاه های صنعتی از برق ۳ فاز استفاده می کنند.

گارانتی و خدمات پس از فروش

محصولات تولیدی گروه صنعتی آلپ از بهترین متریال موجود در بازار تولید شده و دارای یک سال گارانتی و ۵ سال خدمات پس از فروش قطعات محصول است.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم  با ارائه مطالب مفید در این زمینه و با توجه به نوع نیاز خود بهترین انتخاب برای خرید دستگاه خامه گیر را داشته باشید.

Visits: 22

نظر خود را بنویسید

واحد فروش