شیر سردکن
چرا از دستگاه شیر سردکن استفاده کنیم؟
برای پاسخ به این سوال، ابتدا باید ساختار شیر سرد کن ها و موارد کاربرد این دستگاه را مورد بررسی قرار دهیم. شیر یکی از مایعات با ارزش غذایی بالا می باشد که بلافاصله پس از دوشیدن از دام، امکان فاسد شدن سریع آن وجود دارد. برای جلوگیری از این امر، باید از روش هایی استفاده شود که باکتری ها و میکروب های موجود در شیر را از بین برده یا تا مدت محدودی غیر فعال نماید. همچنین با توجه به اینکه اصولا دامداری ها دور از شهر احداث می شوند و با مراکز تولید و عرضه فرآورده های لبنی فاصله بسیاری دارند؛ باید شیر دوشیده شده تا مدتی محدودی قابل نگهداری باشد.
یکی از بهترین شرایط برای نگهداری شیر خام، سرد سازی و کاهش دمای آن می باشد. بدین صورت از تکثیر و فعالیت باکتری ها و در نتیجه فساد شیر جلوگیری می شود. تمامی موارد ذکر شده شرایط خاصی را می طلبد که دستگاه های شیر سرد کن تمامی این شرایط را به راحتی برای مصرف کنندگان خود فراهم می کنند. شیر سرد کن مخزنی برای نگهداری شیر در مدتی طولانی و جلوگیری از فاسد شدن آن می باشد. این دستگاه در دامداری ها یا فروشگاه های لبنیاتی و مراکز عرضه شیر برای نگهداری شیر مورد استفاده قرار می گیرد.
روش های خنک سازی شیر تازه
دامداران و سایر کاربران برای کاهش دادن دمای شیر خام، از دو روش مستقیم و غیر مستقیم بهره می گیرند. در هر دو روش خنک سازی، بهم زدن شیر در دفعات مختلف، اهمیت بسزایی دارد. چرا که از این طریق تمامی شیر به یک اندازه خنک می شود. یکی دیگر از موارد اصولی در سرد سازی شیر خام، کاهش تدریجی دمای شیر می باشد. چرا که در صورت کاهش ناگهانی دمای شیر، چربی موجود در آن در سطح بالایی شیر جمع شده و ماهیت شیر به کلی تغییر می کند. بدین منظور از همزن های مخصوصی در دستگاه شیر سردکن استفاده می شود. همزن ها در فواصل معینی شروع به کار کرده و در زمان تعیین شده از کار باز می ایستند. با به گردش در آوردن مداوم شیر، از تفکیک چربی شیر از آن جلوگیری می شود.
سردسازی غیر مستقیم شیر:
در سیستم آب یخ یا روش غیر مستقیم، ابتدا بیدون ها بوسیله آب یخ سرد می گردد. با ریختن شیر درون دستگاه شیر سردکن، شیر با بدنه دستگاه به طور مستقیم در تماس قرار می گیرد. بدین ترتیب دمای شیر به صورت غیر مستقیم کاهش می یابد. همچنین می توان با حلقه کردن سرد کننده در اطراف لگن سرمازا، مخزن، وان دو جداره و یا تانکر ایستاده دستگاه شیر سرد کن، عملیات سردسازی شیر را تداوم بخشید.
سردسازی مستقیم شیر:
همانگونه که از نام این روش پیداست، در سیستم خنک سازی مستقیم سرما را مستقیماً به شیر موجود در بیدون منتقل می کنند. سرمای وارد شده به تدریج در تمامی شیر پخش شده و دمای آن را به صورت کلی پایین می آورد.
ساختار دستگاه شیر سرد کن
دستگاه های شیر سردکن تمام استیل گروه صنعتی آلپ, در ظرفیت های گوناگونی به تولید رسیده اند. این دستگاه عملکرد اتوماتیک داشته و می توان دمای مورد نظر برای شیر را با استفاده از پنل کنترلی تعبیه شده در آن تنظیم نمود. بیدون مورد استفاده در دستگاه، از فلز استیل ۳۱۶ تولید شده است. همچنین با توجه به ظرفیت شیر سرد کن، ضخامت مخزن آن متفاوت می باشد. حجم این مخزن با توجه به درخواست مشتری و بر اساس واحد لیتر تعیین می گردد. در صورت نیاز می توانید دستگاه را به سیستم چیلر یا آیس بانک نیز متصل نمود. بدین ترتیب در مصرف آب نیز صرفه جویی چشم گیری شده و هزینه های جاری کاهش می یابد.
شیر سرد کن ها مجهز به سیستم هوای خنک می باشند. لذا برای تامین سرمایش مورد نیاز، از کندانسور های آلومینیومی کمک می گیرند. بدنه دستگاه به صورت دو جداره تولید گردیده و در جداره داخلی گاز مبرد قرار می گیرد. این گاز وظیفه انتقال برودت به داخل مخزن را بر عهده دارد. استفاده از کمپرسور به عنوان منبع برودت و الکتروموتور به عنوان سیستم چرخشی دستگاه از جمله موارد استانداردی می باشد که در تولید دستگاه های شیر سرد کن رعایت شده است. همچنین به دلیل بهره گیری از جوشکاری آرگون و ایجاد جوش های یکپارچه، از زنگ زدگی در قسمت های جوشکاری شده جلوگیری می شود.
انواع دستگاه های شیر سردکن
این دستگاه در انواع مدل فروشگاهی، دامداری و پلیت طراحی و تولید می شوند. تفاوت این انواع، در ظرفیت و موارد استفاده از آنها می باشد. همچنین برق مصرفی تا ظرفیت یک تن تک فاز بوده و در ظرفیت های بالاتر از یک تن، از برق سه فاز استفاده می شود. در بخش داخلی این محصولات، الکتروموتوری پر قدرت تعبیه شده است. وظیفه این قطعه ایجاد حالت چرخشی از طریق پروانه استیل در داخل مخزن دستگاه می باشد. لذا برودت ایجاد شده خیلی سریع در کل شیر گسترش می یابد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به شرح مفصل این محصولات بپردازیم.
شیر سردکن فروشگاهی
این دستگاه در ظرفیت های به نسبت پایین تر (۱۰۰ الی ۵۰۰ لیتر) به تولید رسیده است. بسیاری از فروشگاه های تولید و عرضه فرآورده های لبنی، از شیر سردکن فروشگاهی، برای نگهداری شیر تازه تا ۷۲ ساعت بهره می برند. همچنین برای افزایش سرعت سرد سازی و جلوگیری از تغییر ماهیت شیر، همزن استیل موجود در مخزن، در فواصل زمانی مشخصی شیر را به گردش در می آورد. لذا در کمتر از نیم ساعت، حرارت شیر تا دمای مورد نظر کاهش می یابد. همچنین با استفاده از شیرآلات خروجی تعبیه شده بر روی دستگاه، به راحتی می توان شیر سرد شده را تخلیه نمود.
شیر سردکن دامداری
شیرسردکن دامداری در مقایسه با مدل فروشگاهی، مخازن بزرگتری برای سردسازی شیر دارد. اکثر دامداری ها از این وسیله برای سالم نگهداشتن شیر از زمان دوشیده شدن تا انتقال آن به فروشگاه ها، کارخانه ها و غیره استفاده می کنند. شاید فکر کنید که صرف این هزینه در دامداری ها کاملا غیر ضروری است؛ اما باید گفت که بیشترین کاربرد این دستگاه در دامداری ها و مراکز پرورش دام ها می باشد. چرا که شیر تازه در این مکان ها دوشیده شده و از این مراکز به نقاط دیگر منتقل می شود. بنابراین چرخه تولید فرآورده های لبنیاتی، از این محیط ها شروع می شود. در نتیجه صرف هزینه در ابتدایی ترین محیط تولید و عرضه شیر، سبب تولید محصولات لبنی با کیفیت در مراحل بعدی شده و از اسراف و فساد شیر خام جلوگیری می کند.
شیر سردکن پلیت
ایستگاه های جمع آوری شیر خام و بسیاری از کارخانه های تولید کیک و … از شیرسردکن های پلیت برای سرد سازی و نگهداری شیر در بازه زمانی مشخصی استفاده می کنند. بدین جهت شیر تازه بلافاصله از تانکر های حمل شیر، به پلیت مخصوص سرازیر می شود. در نتیجه دمای شیر خیلی سریع کاهش یافته و در همان دما باقی می ماند. برای ثابت ماندن دمای شیر موجود در بیدون، دستگاه به محض افزایش دمای شیر، شروع به کار کرده و دما را سریعا کاهش می دهد. جداره داخلی و خارجی مخزن با استفاده از فلز استیل به تولید رسیده است. لذا پس از تخلیه کامل شیر سردکن پلیت، می توان بخش داخلی و خارجی مخزن را به راحتی شستشو داد.
دلایل برتری شیر سردکن های آلپ
- با دوام با طول عمر بالا
- مورد تایید وزارت بهداشت
- سهولت در شست و شو
- مجهز به درب بازدید از مخزن
- دارای معتبرترین استاندارد های اروپا
- سرد سازی سریع شیر با راندمان بالا
- دارای بدنه مقاوم در برابر ضربات و حرارت
- به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر
- تولید شده به صورت کاملا استاندارد و در ظرفیت های متفاوت
- دستگاه به هیچ عنوان در تماس با رطوبت و هوا زنگ نمی زند.
مدل های مختلف شیر سردکن
شیر سردکن مکعبی: این دستگاه به صورت چهار گوشه طراحی شده و مناسب محیط هایی می باشد که فضای زیادی برای قرار دادن دستگاه ندارند.
شیرسرد کن استوانه ای: یکی دیگر از انواع شیر سرد کن ها می باشد که به صورت گرد طراحی شده و معمولا در کارگاه های تولید محصولات لبنی و دامداری ها قابل استفاده است.
شیر سرد کن تک مخزن: در بسیاری از مراکز عرضه محصولات لبنی از شیر سرد کن های تک مخزن استفاده می شود. چرا که استفاده از این سیستم بسیار راحت بوده و هزینه سرویس و نگهداری کمتری دارد.
شیر سردکن دو مخزن: همانگونه که از نام این دستگاه پیداست، این محصول مجهز به دو مخزن مجزا می باشد. شیر سرد کن های دو مخزن, مخصوص استفاده در محیط های صنعتی و یا خطوط تولید هستند. با استفاده از این مدل شیرسردکن، امکان نگهداری شیر تا ۴ روز مقدور می باشد.
مشخصات فنی دستگاه
- محور و شاسی تمام استیل
- قابل تولید در ظرفیت های مختلف
- الکتروموتور MAG کره یا موتوژن تبریز
- بهره گیری از قطعات الکتریکی اشنایدر فرانسه
- دارای ترمومتر برای نمایش میزان دمای داخل مخزن
- دارای شیر خروجی با روکش کروم برای سهولت در تخلیه
- استفاده از کمپرسور BITZER یا DWM به عنوان منبع برودت
- تامین برودت موردنیاز برای نگهداری شیر با استفاده از گاز R22
- قابل تولید به صورت دیجیتالی یا آنالوگ بر اساس سفارش مشتری
- عایقکاری دقیق و استاندارد شیرسردکن با استفاده از عایق پلی اورتان
- استفاده از کندانسور آلومینیومی برای انتقال برودت به مخزن شیر سردکن
- در ظرفیت های بالای ۱۰۰۰ لیتر استفاده از نردبان استیل برای بازدید از مخزن دستگاه
برای آشنایی بیشتر با طرز کار دستگاه شیر سردکن آلپ، شما را به مشاهده ویدئو زیر دعوت می کنیم:
مشتریان و همکاران گرامی در صورت تمایل به دریافت قیمت و مشاوره، می توانند با شماره های ۰۹۱۲۷۷۴۲۹۹۴ و ۰۴۴۳۳۴۵۰۰۴۶ تماس حاصل فرمایند!
دستگاه شیر سرد کن
شیر سرد کن
کاهش دمای شیر
پره های استیل برای به گردش در آوردن شیر
خنک نمودن شیر
ممانعت از فساد شیر
ساخته شده از فلز استیل
شیر سردکن فروشگاهی
شیر سرد کن های کوچک
شیرسردکن دامداری
کاهش تدریجی دما
ضد زنگ
مقاوم در تماس با رطوبت و هوا
دستگاه مقرون به صرفه برای کاهش حرارت
بازدیدها: ۱۵۵